Kortere modeshows, minder modellen

In de Finnska Sanomat hadden we het al aangekondigd, maar nu hebben we het ook ervaren, i.p.v. 6 modellen 6 keer op te laten komen (dus in totaal 36 opkomsten) hebben we nu 4 modellen 5 keer laten opkomen (dus in totaal 20 opkomsten). Wat we al vermoedden is nu ook gebleken: een kortere modeshow heeft evenveel effect en mogelijk dat de ‘kijker’ daarmee niet te veel overspoeld wordt met indrukken.

Natuurlijk, in onze winkel is zo’n verscheidenheid qua aanbod dat wij makkelijk 5 verschillende en aantrekkelijke shows kunnen samenstellen. Dat blijkt iedere keer na de show wel weer. Men kijkt natuurlijk in de rekken van de modellen die getoond zijn maar eveneens loopt men door de rekken en vindt dan steeds nieuw aanbod, waardoor de shows vaak maar in bescheiden mate aangepast moet worden.

Ook 20 i.p.v. maximaal 30 bezoekers is een enorme verbetering. Oké, we hebben daardoor minder plek voor de klant om een show te boeken, maar een groot voordeel is dat de klanten elkaar beduidend minder in de weg lopen en de verkoopsters veel meer tijd hebben om de klanten te adviseren. Kortom, dit systeem zullen we naar alle waarschijnlijkheid blijven hanteren in de toekomst. Het was een geslaagd experiment!

Comments are closed.